Agility

Hvem kan dyrke agility?

Alle sunde og raske voksne hunde i alle størrelser kan deltage i agility. Nogle hunderacer egner sig bedre end andre - har større succes ved f.eks. konkurrencer. Fordi agility inkluderer løb og spring skal hunden være fuldt udvokset, før den må begynde at dyrke agility, så den ikke tager skade på skelettet. Det er meget forskelligt, hvornår en hund er udvokset - en lille hund kan være parat ved 10-12-måneders alderen, hvor en større hund bør være 18-20 måneder.

En hund kan først deltage i agilitykonkurrencer, når den er 18 måneder gammel.

Det er en forudsætning at hunden mester en hvis portion lydighed da hundeføreren skal føre sin hund igennem banen så hurtigt som muligt. Det er nødvendigt, at ejeren har god kontrol over sin hund og ved hjælp af tydelige kommandoer og kropssprog kan guide sin hund.

Hvordan kommer jeg i gang med agility?

Det er vigtigt, at en agilityhund trænes korrekt op, det vil sige, at du langsomt opbygger hundens muskulatur og færdigheder og derved undgår skader.

Agility betyder hurtighed, smidighed og præcision, og det er præcis, hvad der kræves af såvel hund som ejer i agility-sporten, både som konkurrencesport og som varieret træningsform for både hund og ejer.

Agility er oprindelig inspireret af ridebanespringning og går ud på, at hunden skal forcere en “forhindringsbane”, hvor hundeføreren dirigerer hunden ved hjælp af kropssignaler og stemmekommandoer. Man kan undervejs få fejl og vægringer, og til konkurrence vinder den hund, der har færrest fejl og løber på den hurtigste tid. 

Du behøver ikke at have som mål at deltage i konkurrencer for at træne agility med din hund. Mange ejere vælger at træne agility, fordi det er god aktivering for hunden og en god oplevelse for både hund og ejer. Det allervigtigste er, at både hunden og hundeføreren synes, at det er sjovt.

Du kan finde hold og mere info nedenstående link 

Kommer snart