Agility


Aktuelle hold Agility: Klik her

Aktuelle prøver Agility - link til hundeweb nederst på siden

Lidt om træningen:

Agility er en sport for alle hunde og førere. I sin ideelle udførelse kræver sporten harmoni og fuldstændig forståelse mellem hund og fører. Det er derfor nødvendigt med en ballast af lydighed og træning, før man begynder at deltage i denne sportsgren.

Agility stammer fra England, hvor det blev "opfundet" som en opvisningsport til et ridesportsstævne i 1976/77. Stille og roligt blev det til mere og allerede i 1979 kom agility ind som officiel hundesport i England. Derfra udviklede det sig til en idag verdensomspændende hundesport.
Agility kom til Danmark i starten af 80'erne, hvor Pudelklubben tog elementer ind i deres lydighedstræning og i 1986 havde Danmark sin første konkurrence. Det blev officielt en gren af hundesporten i Danmark i 1988. Siden da har agility vokset sig til en stor hundesport, der dyrkes på alle niveauer.

Danmark har i mange år gjort sig godt ved internationale mesterskaber, såsom nordisk mesterskab og verdensmesterskaber. Vores medaljehøst tæller både guld, sølv og bronze samt mange andre flotte placeringer i toppen af agility-eliten.

Agility tilbydes i stort omfang som træning i mange DKKs kredse og langt de fleste hundeklubber rundt om i Danmark. Der kan dog være træningspladser, som ikke har agility på programmet.