Juniorhandling

Hvad er juniorhandling?
Juniorhandling er en konkurrence, hvor samarbejdet mellem hund og handler(person der freviser hunden)er i centrum. Det er altså ikke hundens eksteriør der bliver bedømt, men derimod hvor godt handleren formår at fremvise sin hund.
Juniorhandling er for unge mellem 10 og 17 år. Her skal de fremvise deres hund på den bedst mulige måde og vise et godt samarbejde mellem handler og hund.
I DKK er juniorhandling opdelt i to grupper MINI (10-13 år) og MAXI ( 14-17 år) De to aldersgrupper bliver bedømt individuet i første runde og de 4  bedste fra hver aldresgruppe møder tilsidst hinanden og konkurrerer om at blive placeret 1-4. Man samler point igennem et helt udstilllingsår og kæmper om titlen Årets Juniorhandler
Er du blevet nysgerring og vil læse mere om juniorhandling kan du følge disse link til FCI’s guide (obs på Engelsk)Der undervises i juniorhandling et par steder i kredsen. Tjek de træningspladser der har Ringtræning og spørg hvis det ikke fremgår af pladsens side. Der er indhentet børneattest på ALLE der underviser i juniorhandling.